2019 m. liepos 10 d., trečiadienis

Clowesia

Clowesia 'Grace Dunn'

Clowesia yra epifitinės simpodinės orchidėjos. Pirmą kartą šias orchidėjas aprašė 1848-ais metais John Lindley. Šių orchidėjų bulbės, kaip ir Catasetum ir Cycnoches, pasiekia brandą per 6-8 mėnesius, o po to numeta lapus ramybės periodu. Kai kurios rūšys pražysta iš naujų bulbių, bet pavyzdžiui Clowesia rosea pražysta iš visiškai belapių bulbių. Dvi rūšys yra kvepiančios: Clowesia (Catasetum) Grace Dunn ir Clowesia (Catasetum) Rebecca Northen. Kadangi International Orchid Registration Authority nepripažįsta Clowesia pavadinimo, visi šios rūšies hibridai ir rūšinėiai augalai yra vadinami Catasetum. Tuo tarpu The American Orchid Society pripažįsta Clowesia pavadinimą. 
 
Clowesia warczewiczii

Šios orchidėjos, kaip ir visos kitos, mėgsta saulėtą, bet ne ryškią vietą. Joms taip pat reikalingas geras vėdinimas. Dienos temperatūra vasarą turėtų būti apie  31-32oC, o naktį apie 19oC. Žiemos temperatūra dieną turėtų būti apie 29-31oC, o naktį apie 12-14oC. 

Clowesiai reikalinga apie 70-75%oro drėgmė vasarą ir ankstyvą rudenį, o žiemą pakanka ir 55-60%. Pavasarį ir vasarą, kai augalas greitai auga, būtina laistyti gausiai, o atėjus rudeniui laistymas sumažinamas, kad augalas galėtų pereiti į ramybės periodą. Metų pradžioje tręšiama trąšomis gausiomis azotu, o vėlyvą vasarą ir rudenį- gausiau fosforu. Rudenį, kai ši orchidėja numeta lapus, laistymas sumažinamas, arba visai nebelaistoma. Laistoma tik tiek, kad nesusiraukšlėtų bulbės. 
Clowesia russelliana

Persodinant būtina dalinti augalą- paliekamos tik 1-2 bulbės vazone. 


RŪŠYS
v Clowesia amazonica
v Clowesia dodsoniana
v Clowesia glaucoglossa
v Clowesia rosea
v Clowesia russelliana
v Clowesia thylaciochila
v Clowesia warczewiczii


Šaltiniai:
https://travaldo.blogspot.com/2018/04/clowesia-rosea-care-and-culture.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą