2019 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Bevardžio falenopsio reanimacija (2019 balandžio 22)

Orchidėja

Šitą falenopsį gavau beveik už dyką. Parsinešęs namo atidžiau apžiūrėjau tuos nugraužtus lapus. Persodinant visos šaknys buvo sveikos, jokių gyvių, nieko. Tad iki šiol laikau karantino vietoje. prisipažinsiu, jog nemyliu šitos orchidėjos ir jau ketinau ją mesti lauk.... bet...


Šiandien pastebėjau, jog iš vienos akutės ėmė dygti nauja šakelė. Matyt šita orchidėja iš tikrųjų nenori keliauti į šiukšlyną ir visaip bando parodyti, jog net jei ir negyvens, bet bent jau paliks palikuonių po savęs.
Auganti šakelė

Taip pat mano nuomone bus trys keikiai. Kadangi falenopsiai neaugina lapų iš šaknų- tad esu tikras, jog tas mažytis lapelis yra keikis. Kitas lapelis auga ant žiedstiebio ir manau, jog tai irgi keikis. O trečias lapelis ant žiedstiebio man dar neaiškus: galbūt keikis, galbūt tai uždara akutė.

Keisti lapai

Kas liečia jos lapus- iki šiol nežinau... Ar tai buvo kažkokie vabalai ją apgraužę, ar nudegusi nuo saulės. Bet kadangi nežinau kas tai yra- laikau ją atokiai nuo kitų orchidėjų. Norėčiau, kad užaugintų naujus lapus- tuomet šituos galėčiau nukirpti. Bet dabar to negaliu padaryti, nes gėlė netektų visų lapų ir mirtų... Tad teks laukti.




Lyg ir keikis

Keikis augantis iš šaknų


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą